Hej! Jag har en bok som jag vill tipsa om, den heter Zombiefeber, av Kristina Ohlsson: Det handlar om en kille som heter  Herbert vars föräldrar dött när han var liten. Nu är han 12 år gammal och bor med sin farfar i Eldsala. Han och hans farfar driver ett hotell, precis vid deras hus.

Men allt är inte sig likt. Herberts farfar börjar bli gammal och trött, och orkar inte ta hand om Herbert längre. Så kommunen vill att han ska flytta bort från Eldsala till en fosterfamilj. Det vill inte Herbert.

Men det är inte allt Herbert har att tänka på, utan det sprider sig en sjukdom i Eldsala. Det börjar bli varmt och luften är fylld med en massor av getingar. De som blir sjuka blir kritvita och får röda ögon. Herbert undrar varför de som blir sjuka aldrig blir friska, och vart den här sjukdomen kommer ifrån.

Det kommer en mystisk främling till Hotellet. Han är ute på natten och letar efter nånting. Herbert undrar vad. Varför? Herbert och hans kompis Sally bestämmer sig för att bryta sig in på främlingens hotellrum och undersöka hans väskor.

Fortsättning följer…

Av: Adela